passe partout | passe partouts | passe-partout | passe-partouts | passepartout | passepartouts

Passe-partouts | Opspannen | Wissellijsten | Houten lijsten | DFC randloze wisselijst

Passe-partouts

In onze verkoop zitten verschillende maten en soorten passe-partouts in alle kleuren. Met bijtelling van verzendkosten worden deze bij u afgeleverd. U kunt ze ook ophalen bij ons atelier. (Nieuwe Binnenweg 355c Rotterdam).

De standaardpasse-partouts zijn gemaakt van 1200grams zuurvrij passepartout-karton en leverbaar in de kleuren wit, ivoor en zwart.

Standaardafmetingen:

Afmeting Uitsnede
13x18cm 9x13cm
18x24cm 10x15cm
20x30cm 13x18cm
21x29,7cm (A4) 13x18cm
24x30cm 15x20cm
30x40cm 20x28cm
40x50cm 28x35cm
50x60cm 30x40cm
50x70cm 30x45cm

Afwijkende maten en kleuren zijn op aanvraag leverbaar, prijzen op aanvraag

Offerte lijsten

We onderscheiden standaard passe-partouts, meervoudige vensterpasse-partouts, passe-partouts met gebogen vensters, met textiel bedekte passe-partouts, geschilderde schuine kanten van passe-partouts, Franse passe-partouts, Engelse passe-partout, dubbele passe-partouts en zwevend kunstwerk op passe-partout.

Een standaard passe-partout is een stuk passe-partoutkarton waarin de opening is uitgesneden. Gewoonlijk wordt dit venster iets boven het middelpunt van het karton gemaakt. Soms met een schuine snede, soms met een rechte snede.

Meervoudige vensterpasse-partouts hebben twee of meer openingen. Dit is handig om meerdere kunstwerpen in één lijst te stoppen. Gewoonlijk wordt aan de onderzijde een iets grotere passe-partout gebruikt en zijn de marges iets groter dan de ruimte tussen de kunstvoorwerpen.

Passe-partouts met gebogen vensters worden gebruikt voor bijvoorbeeld ronde etsen, ovale foto's, of andere vreemdvormige kunstvoorwerpen.

Met textiel bedekte passe-partouts wordt gebruikt als de gewone passe-partouts naast uw werk te vlak of te eenvoudig zijn. Weefsel kan de rijke structuur of kleur van het werk verhogen.

Geschilderde schuine kanten van passe-partouts zijn een makkelijke manier voor het doen opleven van een kunstwerk.

Franse passe-partouts hebben een rijke en oude traditie. Elk passe-partout werd vroeger speciaal voor een kunstwerk ontworpen. Over het algemeen heeft een Franse passe-partout verschillende lijnen rond de uitsnijding, één of meer bandjes van matte kleur en soms een bandje van bladgoud.

Dubbele passe-partouts zijn een eenvoudige variatie op enkele. Het venster van de bovenste passe-partout is vaak iets groter dan de onderste. Dit is vaak het mooiste als de twee passe-partouts van verschillende breedte zijn en beide op verschillende breedte van de omlijsting liggen.

Een zwevend kunstwerk op passe-partout houdt in dat het kunstwerk bovenop een karton wordt aangebracht, wat ongeveer hetzelfde resultaat geeft als een passe-partout. Dit is nuttig voor werken waarvan de randen niet netjes recht zijn. Men kan, als men de randen van het werk wil blijven zien, een tweede passe-partout gebruiken dat groter is dan het kunstwerk. Immers, voor duurzame inlijsting mag het kunstwerk niet in contact komen met het glas. Men kan het kunstwerk op het achterste passe-parout monteren met linnen plakband of zuurvrij rijstpapier en archieflijm.

Terug naar de lijstenmakerijpagina

Terug naar de home

Online shop voor inlijsten en kunstbenodigdheden
Klik hier voor onze nieuwe online webshop

Banner ophangsystemen en lijsten
Klik hier voor onze nieuwe online webshop